5 grunner til hvorfor du bør velge varmepumpe

Kommersielt innhold 

Sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsapparater, vil en varmepumpe spare deg for energi og penger. I tillegg er den mer miljøvennlig, gir et bedre inneklima og tilfører effektiv oppvarming, noe som vil øke bokomfort og trivsel.

Er du usikker på om varmepumpen er noe for deg? I denne artikkelen skal vi gi deg fem gode grunner til hvorfor du bør investere i en nå.

1. Miljøvennlig

Varmepumpen er mer miljøvennlig enn tradisjonelle oppvarmingsløsninger fordi den klarer å utnytte energien mer effektivt. Når varmepumpen erstatter fossil oppvarming, som olje og gassi mange eldre hus, vil den være med på å redusere klimagassutslippene.

I tillegg har ikke pumpen noen form for miljøskadelige utslipp – den henter varme som allerede finnes i omgivelsene.

2. Spar energi

Varmepumpen behøver elektrisitet, men den er mer energibesparende enn andre oppvarmingsløsninger likevel. Dette er fordi den flytter varme fra et sted til et annet, og klarer dermed å utnytte energien mer effektivt enn andre apparater.

Dette vil dermed spare deg for strøm og penger, og kan gi deg en lavere strømregning i vinterhalvåret. Dette gjelder særlig dersom benytter den på samme måte som du ville ha gjort med andre oppvarmingsløsninger.

Husk at varmepumpen må rengjøres grundig og jevnlig for at den skal klare å utnytte energien mest effektivt!

3. Bedre inneklima

En varmepumpe kan forbedre inneklimaet i boligen, noe som gir deg friskere luft. Norges Astma og Allergiforbund anbefaler en rekke varmepumper som en allergivennlig måte å varme opp boligen på. Pumpen fungerer som en luftrenser ved å tiltrekke seg støvpartikler som den filtrerer bort. Skitne filtre er også grunnen til at pumpen må rengjøres ofte. Ellers vil den ikke gi frisk luft eller effektiv energi.

4. Kan brukes til kjøling

De aller fleste varmepumper kan også brukes til kjøling, noe som kan gi deg et komfortabelt inneklima – også på sommerhalvåret. Dette er en energieffektiv måte å kjøle ned boligen på, og som oftest behøver den ikke stå på i mer enn noen få timer for å oppnå ønsket temperatur. Ved å følge denne regelen, kan du spare mest mulig strøm og penger.

5. Du kan få støtte av Enova

Har du en gammel oljefyr og oljetank stående hjemme? Fjerner du denne innen 2020, kan du ha rett til støtte fra Enova. Enova ønsker å bidra til at vi i Norge raskere skal fase ut fossil oppvarming. Fra og med 2020 vil det nemlig bli innført et forbud mot oljeoppvarming.

I tillegg kan du ha rett til støtte for å få en varmepumpe installert i boligen din. Installerer du en væske-til-vann-varmepumpe, kan du ha rett på inntil 10.000 kroner. Installerer du en luft-til-vann-varmepumpe, kan du få inntil 5.000 kroner dekket.

Kort oppsummert

Ved å installere en varmepumpe i boligen din kan du oppleve fordeler som:

  • En mer miljøvennlig oppvarmingsmetode
  • Energisparende oppvarming
  • Bedre inneklima
  • Kjøling om sommeren
  • Støtte fra Enova

Du kan få råd til en effektiv varmepumpe ved å søke støtte fra Enova og gjennom et rimelig og fornuftig lån med en fleksibel nedbetalingsplan. Installer en varmepumpe og nyt fordelene den vil gi allerede nå!

Kommersielt innhold. Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.