Automatisering er kongen av oppvarming og nedkjøling for bygg

Mange klager over at Norges klima er beinhardt, men vi har da i hvert fall her i Nord lange sommere og lange vintre. Det betyr at vi opplever litt av hvert, med tropenetter, orkaner, snøstorm, og hagl blant annet. Dette landet byr rett og slett på litt av hvert over de 365 dagene det årlig får på seg til å spy ut været på oss.

 

Det innebærer at bedrifter og andre som kontrollerer store bygningsmasser bruker en hel del penger på både oppvarming og nedkjøling. Varmepumpen er her selvfølgelig en flott besparing, men den er best benyttet i samarbeid med fremover rettet teknologi. Her er det roboter og kunstig intelligens som definerer vår fremtid, og ikke minst som kan bespare bedriftene for mye penger.

 

Slik kan en robot hjelpe på strømregninga

Hele robot Norge vet at store ting skjer i kulissene. Automatisering gjennom kunstig intelligens er i ferd med å ta over ganske så mye. Mange frykter at jobber blir tatt, mens andre er glad for at kapasiteten innenfor produksjonen går opp ganske så mye. Det finnes derimot også andre bruksområder som en kanskje ikke tenker så altfor mye på.

 

Her finnes det blant annet fokuset på at roboter kan være med på å hjelpe med automatiseringen av oppvarming og nedkjøling i bygg. Mange bedrifter har spart store beløp på varmepumpene, men dette er ikke spesielt smarte maskiner egentlig. Det å investere i en termostat som lener seg på data fra en robot med kunstig intelligens er et mye bedre alternativ.

 

Roboten vil da nemlig kunne oppdage når bygget er for kaldt, og når det er for varmt, uten at mennesker trenger å skru av eller på varme og kulde. Dessuten kan roboten med tiden lære seg til hvilke tider på døgnet, når på dagen, og lignende det blir kaldere og varmere. Her hjelper også værmeldinga. Dermed kan tjenesten for eksempel skru på kulda før varmen virkelig treffer inn.

 

Invester i besparelsene

Tross de lovede besparelsene, så kan det fort være skummelt å skulle begi seg ut på en investering i roboter for noe så ”simpelt” som dette. Det kan derimot fort være vanskelig for bedrifter å se store og vanlige utgifter med klart syn. Ofte blir en så vant til kostnadene at en ikke tenker stort er over dem. Robotene kan derimot være med på å gjøre dem enda mer ubetydelige.

 

Det å investere i en robot for å justere temperaturen og luftstrømmen i din bedrift sitt bygg er helt essensielt. De besparelsene en kommer til å få er såpass store at en egentlig ikke bør kunne gå rundt og spørre seg om det skal være verdt det. Svaret er et ganske klart ja, og en sparer såpass mye at en ikke bør nøle.

 

En kan også ved et kontor spare på at roboter for eksempel skrur av PC-en, da mange faktisk glemmer dette. I det hele tatt har robotene mange anvendelser, og det er på tide å invitere dem inn!