Få tilskudd til din varmepumpe

Få tilskudd til din varmepumpe

Varmepumper har de siste årene vært en stor favoritt i norske hjem blant veldig mange nordmenn. Til tross for at flere norske hjem har god isolasjon, så er varmepumper å foretrekke om vinteren. Det gjør at man for eksempel slipper å hogge ved og samtidig utføre andre tidskrevende oppgaver for å forberede til vinteren. Her kan du enkelt regulere temperaturen i rommet ved bare noen veldig få tastetrykk, slik at du kan bruke tiden din på andre ting som er viktigere eller mer underholdende.

I dag kan du få inntil flere tusen kroner i støtte dersom du har luft-til-vann varmepumpe, væske-til-vann varmepumpe og avtrekksvarmepumpe, alt dette gjennom tilskuddsordningen til Enova, så sant du kvalifiserer for det. Varmepumper har med tiden utviklet seg og det finnes i dag flere alternativer. Et eksempel er luft til vann varmepumpe som henter gratis varme fra uteluft og leverer varmtvann slik at rommet blir fylt med varme. Mulighetene for varmepumper er mange, og det er forståelig at stadig flere nordmenn anskaffer dette produktet.

Bruk mobiltelefonen til å styre din varmepumpe

Teknologien er støtt og stadig i utvikling, spesielt for et land som Norge. Vi finner stadig nye elektroniske produkter som kan styre andre produkter i hjemmet. For varmepumper, så er dette intet unntak. Vi kan per i dag styre mange varmepumper med vår mobil, en enhet vi bruker hver eneste dag. Man laster enkelt ned en applikasjon for leverandøren av produktet og kan enkelt benytte seg av menyen på applikasjonen. Dette har vi sett flere eksempler på i moderne tid.

Dette er meget praktisk da du slipper å ha en ekstern kontroll for varmepumpen, og du kan enkelt ligge i senga di, sofaen eller sitte i massasjestolen for å regulere temperaturen i rommet. Nordmenn har ofte en tendens til å miste eksterne fjernkontroller, og dette kan vi nå unngå ved å benytte mobiltelefonen vår som fjernkontroll. Det er større sannsynlighet for at vi ikke mister mobiltelefonen vår, ettersom veldig mange har den limt til ansiktet.

En varmepumpe kan redusere energiforbruket

Det som er så fint med en varmepumpe, er at den ikke er et stort miljøsvin. Mange varmepumper i dag benytter seg av fornybar energi, som for eksempel luft til vann varmepumper. Naturen er full av energi, og dersom alle utnytter denne energien, så vil vi få en smart og fornybar energikilde. Det kan også være med på å redusere kostnader dersom du går til anskaffelse av en miljøvennlig varmepumpe.

Vi vet fra før at strømutgifter øker om vinteren, og da kan det være betryggende å ha en varmepumpe som ikke skyter denne strømregningen i været. Som nevnt er mange av varmepumpene som reduserer energiforbruket en del av tilskuddsordningen til Enova, men det forutsetter at man har en varmepumpe som kvalifiserer for denne type støtteordning. Med andre ord må du ha en varmepumpe som reduserer energiforbruket og som ikke er et miljøsvin. Varmepumpen gir deg ikke bare en lavere strømregning her. Du får også et bedre hjem med sunnere inneklima og regulerende temperatur.