Fremtidens teknologi fremmer miljøet

Miljøet har vært den store snakkisen i et par tiår nå, og det vil nok mest sannsynlig også være det vi prater om 10 år inn i fremtiden. Global oppvarming, is som smelter bort på polene, ekstremvær, plast i havet, og trusler mot dyrelivet fra forurensing er alle aspekter vi hører om i det stadige. Allikevel er det ikke så mange som gjør grepene som må til. Det er derimot enklere enn de fleste av oss tror. Noe så enkelt som å ta del i fremtidens teknologi kan være med på å fremme miljøet på en nyttig måte.

 

Teknologien raser videre, og i dag beveger den seg i et tempo vi aldri før har sett. Fremtiden vil derimot mest sannsynlig by på et enda større tempo. Det finnes mange aspekter som har påvirket oss over de siste tiårene, men vi skal gå nærmere inn på Windows sitt operativsystem. Verdens mest kjente operativsystem er nemlig brukt av millioner av mennesker verden rundt, da dette er det mest populære operativsystemet. Det blir dessuten også brukt av bedrifter verden rundt. Derfor er det gledelig å se at Windows har tatt ansvar, og innimellom alle de små, nye funksjonene i operativsystemet, så finnes det nemlig også gode tegn for miljøet.

 

Endringen ligger i de små forandringene

Når en stiller seg spørsmålet om hvordan en skal takle en tilnærmet umulig oppgave, slik som å redde miljøet, så er ofte svaret at en må begynne i det små. Har du noen ganger tenk over det massive overforbruket som bare kommer av simpelthen latskap noen ganger? Du lar helt sikkert for eksempel datamaskinen din stå på tomgang i evigheter og bruke masse unødvendig elektrisitet. Tenk på noe så enkelt som gatelys i gater der ingen går om natta, eller vaskemaskiner som bare vasker en halv maskin. For seg selv er de ubetydelige, men samlet sammen utgjør de faktisk et helt massivt forbruk.

 

Sett deg derfor inn i ideen om hvor mye overforbruk Windows kan redusere dersom de bare reduserer noe slikt som energiforbruket ved bruk av Windows med 1 prosent. Dette vil være helt massive tall når du benytter dette tallet for samtlige brukere verden rundt. For de millionene av privatpersoner som benytter seg av Windows sitt operativsystem, så er det nærmest ingen tvil om at bare en liten endring fra Windows sin side vil utgjøre massive forskjeller.

 

Det samme konseptet gjelder for en bedrift. Se for deg at en bedrift for eksempel har 1,000 datamaskiner som opererer med Windows. Om bare hver enkelt maskin kan bruke 1% mindre strøm hver eneste dag i ett år, så reduserer dette CO2 utslippet til den samme bedriften med helt hårreisende nummere. Her snakker vi om tall som faktisk kan konkurrere med den jobben en varmepumpe gjør, nettopp fordi det er så stor kraft i de små forandringene til mange enheter. Her er det ikke en enhet som skal byttes ut, men en bare en liten forandring på tusenvis av individuelle enheter som skal modifiseres slik at datamaskinene bruker mindre strøm.

 

Hva er det som er så bra med Windows 10?

Windows 10 er oppdateringen bak den såkalte magien som kan gjøre en meget stor forskjell. Interessant nok er Bill Gates, grunnleggeren av Windows, mannen bak mange veldedige organisasjoner. Han er også veldig interessert i miljøet. Det vites ikke om det er han som har igangsatt ideene om mindre energibruk, eller om dette bare er et tilfeldig resultat av bedre teknologi, men virkelig er at Windows sparer energibruk verden over, uansett motivasjonen bak dette. Allikevel, med alt dette miljøsnakket, så er det viktig å presisere at Windows 10 på ingen måte har blitt ribbet ned eller gjort til et dårligere program for å redde miljøet. Faktisk er det veldig mange forbedringer fra Windows 8 til Windows 10. Så forbedret kan en si at en Windows til og med hoppet over nummer 9!

 

Den kanskje største forbedringen for brukerne er derimot neppe energisparing eller andre miljøgoder. I stedet er det de strålende nyhetene om at Startmenyen er tilbake. Selv om 2016 begynner å bli noen år siden, så bør det absolutt understrekes at denne oppdateringen fortsatt ennå ikke har nådd de fleste brukerne. Da Startmenyen på noe mystisk vis ble borte, for å dra med Windows på skifte fra datamaskiner med mus og tastatur til touch-enheter, så var det veldig få som var glade for denne utviklingen. Allikevel er denne nå endelig tilbake, slik at du kan nyte Windows sine menyer på samme måte som da de først ble lansert på 90-tallet – dog med et ganske så forbedret design naturligvis.

 

Det finnes derimot selvfølgelig mer tekniske oppgraderinger også. For eksempel er en liten, men viktig oppdatering, at apper kan åpnes i fullskjerm, slik at det ikke blir rotete. En noe større oppdatering er til gjengjeld de virtuelle skrivebordene. Disse er egentlig ingen nyhet, i den grad at en kunne bruke disse fra flere leverandører før Windows lanserte Windows 10. Allikevel, med Windows 10 Professional er det faktisk Windows som står bak, og ikke andre utviklere. Dermed er du sikret bedre kvalitet, sikkerhet, ytelse, og generelt sett bare et bedre og mer kompatibelt system. Dette er meget gode nyheter for deg som liker å ha forskjellige skrivebord åpnet for forskjellige oppgaver i din hverdag.

 

Kombinasjonen av bedre teknologi og bedre miljø

Ofte tenker vi at det å bedre miljøet på død og liv må være et offer. Realiteten sier derimot ikke dette. Det finnes mange måter å hjelpe til med å forbedre miljøet uten å for eksempel selge alt en eier som slipper ut CO2. Livskvalitet er også viktig, og det er her krysspunktet mellom teknologi og forbedret miljø kan være en nøkkel for ditt liv.

 

Windows 10 er en perfekt kombinasjon av den nyeste teknologien i markedet, og dermed en gode for deg, men også potensiale for store besparelser for både privatpersoner og bedrifter. Siden forandringer starter i det små, så er det ingenting som er bedre enn å benytte seg av små teknologiske fremskritt, det være seg en varmepumpe, eller dette nye operativsystemet fra Windows!