Miljøvennlige vaner du kan endre i hverdagen

Miljøvennlige vaner du kan endre i hverdagen

Du har kanskje allerede installert en miljøvennlig varmepumpe, men det er mer du kan gjøre. Det er noen små ting som du kan endre i hverdagen din, hvis du vil leve en litt mer miljøvennlig livsstil. Det er populært å leve miljøvennlig, og det er mye bedre enn å gå med konstant dårlig klimasamvittighet. Det kan du lese mer om her.

Har du miljøvennlig internett?

De fleste av oss bruker faktisk internett til nesten alt. Mange får hovedkilden til underholdning fra Casino spill på nettet, og dette kan faktisk gjøres på en miljøvennlig måte. Det samme gjelder for strømmetjenester som man bruker til underholdning og alt annet du gjør på nettet hver eneste dag. Det er nemlig ikke sånn at alt internett er like miljøvennlig. Her må vi som forbrukere sette fokus på at det er noe vi krever, for å få aktørene til å skjønne at dette er viktig. Hvis man kan få frem dette overfor aktørene, og også sørge for å spille på sider som bruker miljøvennlige servere, så kommer man på god vei.

Det handler jo også om hvor du får strømmen din fra? Her i Norge har vi heldigvis tilgang på fornybare energikilder, og du kan som forbruker velge hvor du vil ha strømmen din fra og prioritere strømkilder som er miljøvennlige.

Dyrk din egen mat

En trend som blir større og større, og som du kan lese masse om på sosiale medier som Pinterest og Instagram, er å dyrke sin egen mat. Det kan man gjøre i en egen kjøkkenhage, men det finnes også smarte måter man kan dyrke mat på balkong eller i vinduskarm. Det er jo noe helt særlig over å servere et måltid med selvdyrkede grønnsaker, og kanskje også krydderurter? Man kan dyrke nytt ved å ta kjerner og frø fra ting man allerede har brukt. Så får man en god vane å gjenvinne ikke bare ting som papp og plastikk, men også å få mat til å bli til ny mat. Det er fantastisk at dette er noe som mange begynner å få øynene opp for.

Det er også noe som gir veldig god mestringsfølelse, at man klarer å dyrke noe selv. Det er selvfølgelig også noe som kan spare deg for mange penger. Det er helt klart billigere å dyrke selv enn å kjøpe grønnsaker i butikken. Det er også et aspekt som er verdt å tenke på når man skal dyrke sin helt egen mat.  

Skal du reise mer miljøvennlig?

Du kan for eksempel fokusere på kortreiste kulturopplevelser i stedet for å investere i dyre utenlandsreiser. Det er en av de tingene mange av oss synes er vanskelige å legge om, fordi det er blitt så vanlig å reise mye og forholdsvis billig. En helg i Amsterdam her og en helg i Paris her med fly, det går fort utover klimaregnskapet ditt det. Det er bare ikke noe man har tenkt så mye over, fordi man gjerne vil få nye opplevelser og se verden.

Det er dog andre måter å reise på som er mer miljøvennlige. Du kan for eksempel fokusere på mer miljøvennlige transportmidler? Det tar lenger tid, men da blir selve reisen en del av opplevelsen