Personvern

Personvernerklæringen – Sist oppdatert 15. april 2018

  1. Eierinformasjon

Dette nettstedet driftes av:
Kenneth Jørgensen Holding IVS
Skolestræde 3
8900 Randers C
CVR: 38688677

  1. Informasjonskapsler

Dette nettstedet anvender informasjonskapsler i henhold til ovennevnte formål. En informasjonkapsel er en liten tekstfil som lagres i nettleseren din for å kunne gjenkjenne datamaskinen din ved senere besøk. Det er ingen personlige opplysninger som lagres i våre informasjonskapsler, og de inneholder ikke virus.

2.1 Så lenge oppbevares informasjonskapsler

Informasjonskapsler sletter seg selv etter et visst antall måneder (kan variere), men de fornyes etter hvert besøk.

2.2 Slik sletter du informasjonskapsler

Se norsk veiledning her: https://nettvett.no/slik-tommer-du-nettleserdata/

Se dansk veiledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

2.3 Hvordan unngår jeg informasjonskapsler?

Du kan blokkere informasjonskapsler hvis du ikke ønsker å motta dem.

Se norsk veiledning her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Se dansk veiledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

2.4 Hva informasjonskapsler brukes til på nettstedet vårt

Informasjonskapsler brukes til å føre statistikk over antall brukere samt opplysninger om kjønn, alder, geografi og interesser til våre brukere for å kunne tilpasse innhold og reklame deretter.

2.5 Google Analytics (trafikkmåling)

Nettstedet bruker informasjonskapsler fra Google Analytics til å måle trafikken på nettstedet.

Du kan velge å inngå i Gemius-målingen her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2.6 Annonsenettverk

Nettstedet bruker følgende annonsenettverk:

Google AdWords
Bing

Det er mulig å avmelde å inngå i en rekke annonsenettverk som deler opplysninger på tvers av ulike nettverk.

  1. Bruk av personopplysninger

Personlig informasjon blir aldri utlevert til tredjeparter med mindre du uttrykkelig samtykker. Vi samler aldri personlige opplysninger uten at du selv har gitt oss denne informasjonen ved registrering, kjøp eller deltakelse i en undersøkelse m.m. Her samles opplysninger om navn, adresse, postnummer, e-post, kjønn, alder, interesser, holdninger og kunnskap til ulike emner.

Personlig informasjon blir brukt til å gjennomføre kjøpet eller tjenesten som informasjonen er samlet inn i forbindelse med. Informasjonen benyttes også til å øke vår kunnskap om deg og øvrige brukere av nettstedet. Denne bruken kan omfatte blant annet undersøkelser og analyser med hensikt å forbedre våre produkter, tjenester og teknologier, samt visning av innhold og reklame tilpasset dine interesser og hobbyer.

3.1 Beskyttelse av personopplysninger

Ifølge personopplysningsloven må dine personlige opplysninger oppbevares trygt og konfidensielt. Vi lagrer dine personlige opplysninger på datasystemer med begrenset tilgang, som er plassert i kontrollerte anlegg. Sikkerheten vår kontrolleres jevnlig for å avgjøre om våre brukeropplysninger håndteres forsvarlig, og stadig med tanke på dine rettigheter som bruker.

Dog kan vi ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverføring over Internett. Dette betyr at det kan være en risiko for at andre uvedkommende får tilgang til informasjonen når data sendes og oppbevares elektronisk. Du avgir dermed dine opplysninger på eget ansvar.

Personlig informasjon blir slettet eller anonymisert fortløpende når formålet, som den ble samlet inn til, avsluttes. Personlig informasjon slettes senest 12 måneder etter bruk.

Den raske utviklingen av Internett betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre disse retningslinjene for behandling av personopplysninger. Dersom vi gjør det, retter vi selvfølgelig datoen for “sist oppdatert” nederst på siden. Ved vesentlig endringer gir vi deg beskjed i form av en synlig melding på våre nettsider.

I den grad det behandles personopplysninger om deg, har du ifølge personopplysningsloven rett til å vite hvilke personopplysninger som angår deg. Hvis det viser seg at informasjon eller data som omhandler deg er uriktige eller villedende, har du rett til å kreve disse rettet, slettet eller blokkert.

Du kan til enhver tid innvende at opplysninger om deg gjøres til gjenstand for behandling. Du kan også til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke. Du har mulighet til å klage på behandlingen av informasjon og data som gjelder deg.

På nettstedet ber vi deg om å oppgi personlige opplysninger, for eksempel e-postadresse, navn, hjemme- eller jobbadresse eller telefonnummer. Vi kan også samle inn demografisk informasjon, for eksempel postnummer, alder, kjønn, preferanser, interesser og favoritter. Hvis du velger å kjøpe noe eller abonnere på en betalt tjeneste, vil vi be om ytterligere informasjon, som fakturaadresse mm, som brukes til å opprette en faktureringskonto hos oss.

Det kan hende at vi samler inn informasjon om din bruk av vårt nettsted og våre tjenester. Vi kan for eksempel bruke webanalyseverktøy på webområdet vårt til å hente mer informasjon fra webleseren din, inkludert området du besøkte direkte før du besøkte vårt, søkemotoren(e) og nøkkelordene du brukte for å finne siden vår, tilleggene til leseren og leserens bredde og høyde. Vi kan også bruke teknologier, for eksempel informasjonskapsler og sporingsbilder, for å samle inn informasjon om hvilke sider du har vært inne på, koblingene du har klikket på, og andre handlinger du har utført på nettstedene og tjenestene våre. Vi samler også inn en del standardinformasjon som nettleseren din sender til alle nettstedene du går inn på, for eksempel informasjon om IP-adresse, type nettleserleser og språkversjon, tidspunkt for tilgang og adresser til henvisende webområder.

For at vi skal kunne tilby deg en mer konsekvent og personlig tilpasset opplevelse i bruken av vårt nettsted og våre tjenester, kan informasjon som samles inn via én av våre tjenester, slås sammen med informasjon som er samlet inn via andre av våre tjenester. Vi kan også supplere opplysningene vi samler inn, med informasjon som er innhentet fra andre selskaper. Vi kan for eksempel bruke tjenester fra andre selskaper som gjør det mulig for oss å finne et bestemt geografisk område på grunnlag av IP-adressen din, slik at vi kan tilpasse enkelte tjenester til ditt geografiske område.

Bruk av personlige opplysninger
Vi samler inn og bruker personlige opplysninger til å drive og forbedre vårt nettsted og våre tjenester. I denne bruken inngår å levere mer effektiv kundeservice, gjøre områdene eller tjenestene enklere å bruke ved at du slipper å angi de samme opplysningene gang på gang, utføre undersøkelser og analyser for å forbedre våre produkter, tjenester og teknologier, samt vise innhold og annonser som er tilpasset dine interesser og preferanser.

Vi bruker også dine personlige opplysninger til å kommunisere med deg. Vi kan sende tjenestemeldinger, velkomstbrev, påminnelser, informasjon og kunngjøringer. Enkelte av våre tjenester kan sende periodiske medlemsbrev som anses som en del av tjenesten. Vi kan også fra tid til annen sende deg undersøkelser eller markedsføringsbrev for å informere deg om andre produkter eller tjenester fra oss eller våre samarbeidspartnere.

Deling av personlige opplysninger
Med unntak av det som er beskrevet i denne erklæringen, vil vi ikke utlevere dine personlige opplysninger utenfor vår selskapsstruktur, uten ditt samtykke.

Enkelte av våre tjenester kan være sammenmerket, det vil si at de tilbys i samarbeid med et annet selskap. Hvis du registrerer deg for eller bruker slike tjenester, kan både vi og det andre selskapet motta informasjonen som samles inn i forbindelse med de sammenmerkede tjenestene.

Vi kan åpne eller utlevere informasjon om deg, inkludert innholdet i kommunikasjonen din, for å kunne: (a) rette oss etter lovgivningen eller svare på lovlige forespørsler eller juridiske pålegg; (b) beskytte rettigheter eller eiendom som innehas av oss, inkludert håndhevelse av våre avtaler eller retningslinjer som regulerer din bruk av tjenestene; eller (c) handle i god tro om at en slik tilgang eller utlevering er nødvendig for å beskytte den personlige sikkerheten til ansatte eller -offentligheten.

Eksterne kilder
For sporingsbilder, informasjonskapsler o.l. som er levert av våre samarbeidspartnere eller på nettsteder som du blir ført til gjennom å klikke på lenker på våre nettsider er vi ikke ansvarlig for personvernpraksis eller innholdet og dette gjøres således på eget ansvar.

Kommunikasjonspreferanser
Du kan stanse all levering av fremtidig markedsføring på e-post fra det aktuelle nettstedet ved å følge instruksjonene for dette i e-posten du mottar.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)
Vi bruker informasjonskapsler på vårt nettsted, også kalt «cookies», for å gjøre det mulig å logge på tjenestene våre og gjøre opplevelsen på nettet mer personlig. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som plasseres på harddisken av en webserver. Informasjonskapsler inneholder informasjon som senere kan leses av en webserver i det domenet som utstedte informasjonskapselen til deg. Informasjonskapsler kan ikke brukes til å kjøre programmer eller overføre virus til datamaskinen din.

Vi bruker også informasjonskapsler til å forenkle påloggingsprosessen. E-postadressen din kan for eksempel være lagret i en informasjonskapsel som blir liggende på datamaskinen etter at du har logget deg av. Denne informasjonskapselen gjør at e-postadressen kan fylles ut automatisk, slik at du bare trenger å skrive passordet neste gang du logger deg på.

Du har mulighet til å godta eller avslå informasjonskapsler. De fleste nettlesere godtar automatisk informasjonskapsler, men du kan vanligvis angi i nettleseren at du ikke godtar informasjonskapsler hvis du foretrekker det. Hvis du velger å ikke å godta informasjonskapsler, kan det hende at du ikke kan logge deg på eller bruke deler av våre nettsted og tjenester som er avhengige av slike kapsler. Hvis du velger å godta informasjonskapsler, har du også muligheten til å slette informasjonskapsler som du har godtatt, senere.

Bruk av sporingsbilder
Vi kan inneholde en type elektroniske bilder som kalles websignaler eller «beacons» – noen ganger kalles de også enkeltpiksels-GIF – som kan brukes til å bidra til overføringen av informasjonskapsler på webområdene våre og lar oss telle brukerne som er inne på sidene, samt å levere fellesmerkede tjenester. Vi kan legge inn sporingsbilder i e-post eller nyhetsbrev for å finne ut om meldingene er åpnet eller om det er gjort mer med dem.

Vi kan også bruke sporingsbilder fra tredjeparter til å hjelpe oss å sette sammen akkumulert statistikk over effektiviteten til markedsføringskampanjene våre eller annen virksomhet på sidene våre. Vi kan også samarbeide med andre selskaper om å plassere sporingsbilder på deres områder.

Vi gjør oppmerksom på at våre vilkår og personvernpraksis ikke omfatter reklame levert av tredjepart og som kan medføre at sporringsbilder og informasjonskapsler lagres. Informasjon om vilkårene til den enkelte av våre samarbeidspartnere finner du på nettsidene til den enkelte.

Endringer i denne personvernerklæringen
Vi vil fra tid til annen oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile endringer i våre tjenester og tilbakemeldinger fra kunder. Når vi legger ut endringer i denne erklæringen, vil vi også endre datoen under «Sist oppdatert» øverst i denne erklæringen.