6 varmepumpe-fakta som vil imponere vennene dine!

6 varmepumpe-fakta som vil imponere vennene dine!

Hvis vennene dine ligner på de vi har, synes de varmepumper er fascinerende og vil gjerne vite mer om disse mirakelmaskinene som styrer temperaturen hjemme hos oss.

Varmepumper er jo tross alt noen av de mest allsidige HVAC-enhetene, og kan både varme deg opp og kjøle deg ned. Du kan bruke varmepumpa både til å varme opp huset, eller senke temperaturen dersom det er varmt ute. Noen modeller kan til og med varme vann dersom du har lyst på litt te eller toddy. Dette er fakta du kan dra opp av hatten på neste middag eller fest for å imponere vennene dine!

Varmepumper er magiske

Hvordan kan man ellers både varme opp OG kjøle ned? Det faktum at varmepumpa fjerner varme på sommeren og fjerner kulde på vinteren har nok ingenting med saken å gjøre.

Varmepumper ser muligheter der andre ikke ser

Midt på vinteren, når de fleste klager på at det er kaldt, ser varmepumper utendørs for å finne varme. Selv om det er under frysepunktet ute, finnes det fortsatt varme der. Varmepumpen din vil finne denne varmen, og ta den med inn i huset ditt. Dette er selve sjarmen med varmepumpene! De gjør det godt og varmt og deilig hjemme hos deg, slik at du virkelig kan slappe av og kose deg uten å hutre og hakke tenner. Du kan sette deg i sofaen, slå på Netflix og ta deg et glass vin i lun temperatur. Kos deg med en god bok, eller litt gamble i vei med en norsk casino bonus på nettet. Nyt en dyp samtale med partneren din. Varmepumpen er der og gjør jobben sin, slik at du kan kose deg hjemme når du ikke er på din!

Varmepumper er hippier

Varmepumpen din elsker miljøet, og vet hvordan den skal redusere, gjenbruke og resirkulere. I stedet for å generere ny varme, vil varmepumpa heller flytte eksisterende varme innendørs for å varme opp andre plasser. De er utrolig energieffektive alternativer for klima som har moderate behov for oppvarming og nedkjøling, sånn som deler av Norge.

Varmepumper er gjerrige

Varmepumper kan redusere energibruken din til oppvarming og nedkjøling med opptil 40 %! Redusert energibruk betyr også reduserte strømregninger. Hvem liker vel ikke å ha mer penger?

Varmepumper hater også svette

Høyeffektive varmepumper er flinkere til å fjerne fuktigheten fra luften inne hos deg enn vanlig aircondition. Folk som ikke liker å være svette og stinkende om sommeren vil dra nytte av å bli venner med en varmepumpe.

Ikke alle varmepumper er like

Likevel synes vi alle varmepumper er fantastiske skapninger. Noen bruker en type varmepumpe som også kan generere både varmt eller kaldt vann, som også kan brukes til vannbåren varme. Det finnes geotermiske varmepumper som utnytter varmen i bakken, og absorberende varmepumper som bruker andre typer varme som energikilder.