Den «usynlige» varmepumpen


Daikin VRV-i er en unik varmepumpe for innendørs installasjon, og det er allerede et stort antall systemer installert i Europa. Friganor søker nå etter et passende referanseanlegg i Norge. Dette er for eksempel en bygning hvor det er vanskelig eller uegnet å plassere en standard utedel.

VRV-i er designet for å tilfredsstille selv de strengeste krav til fasadeendring, lydkrav og plassbehov. Dette gjør systemet særdeles godt egnet for installasjon i bynære strøk. Systemet kan skjules på selv den lekreste fasade, da det kun er behov for en rist til luftinntak og avkast på utsiden av bygget. Kompressorenheten for innendørs plassering er stillegående og tar ikke opp mer plass enn en oppvaskmaskin. Varmeveksleren/vifteenheten kan enkelt monteres i den skjulte himlingen.

Vi i Friganor vet at det i dag er mange bygg som har utfordringer med sitt inneklima. Grunnen til dette kan være sammensatt, men vi er overbevist om at det i mange tilfeller skyldes begrensninger som er satt på endring av byggets fasade. Et «usynlig» anlegg med Daikin VRV-i er dermed en kjærkommen løsning.

Hver innedel har uavhengig temperaturkontroll. Systemet er også utstyrt med Daikin sin unike variable kuldemedietemperaturregulering, VRT. Med VRT tilpasser varmepumpen fordampnings- og kondenseringstemperaturen automatisk etter de faktiske driftsforholdene. På denne måten sikres man mot uønsket trekk, samtidig som energiforbruket reduseres.

Enkel installasjon
Den delte systemløsningen reduserer plassbehovet og vekten til enkeltkomponentene. Nødvendig mottrykk kan enkelt tilpasses til varierende kanallengder. Dette gjøres med inverteren i varmeveksleren. På denne måten kan systemet enkelt tilpasses byggets fysiske begrensninger og behov.

For mer informasjon og nedlasting av brosjyre: www.daikineurope.com/citysecret
Vi tilbyr selvfølgelig tett oppfølgning og en hyggelig pris. Ta kontakt med Even Løberg på [email protected] eller telefon 975 73 979 hvis du er interessert.