Lån penger til et grønnere hjem

Er det lønnsomt å investere i energieffektive løsninger?

Mange drømmer om et mer miljøvennlig og bærekraftig hjem. Heldigvis er det en drøm det er mer enn mulig å oppnå. Det finnes flere tiltak du kan igangsette, for å komme i mål. Vi skal se nærmere på hva et grønt hjem innebærer, og hva du kan gjøre for at ditt hjem skal bli et av disse. Visste du at du i lengden også vil spare store summer på endringene?

I begynnelsen kan det å endre hjemmet til en grønnere løsning, være kostbart. Om du ikke har pengene akkurat nå, kan du se på muligheten for å ta opp et lån. Det er lett å gå seg vill i jungelen av tilbydere, men Loanscouter kan hjelpe deg med å finne det riktige lånet for deg.

Låneksempel fra Loanscouter: DigiFinans – Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Hvilken avtale du kan få avhenger av en rekke faktorer. Når du levere søknaden vil du måtte oppgi opplysninger om din økonomiske situasjon, samt dine personopplysninger. Basert på informasjonen du oppgir, vil långiveren gi deg et estimat over hvor stort lån du kan få. Om dette er lavere enn du hadde håpet på, kan det være lurt å søke med ektefelle, eller noen andre i familien.

Det å søke sammen med andre kan resulterte i en bedre avtale. Dette er fordi långiveren da har bedre garanti for at lånet tilbakebetales i tide. Det er maksimalt lov å ha lån som er fem ganger årsinntekten, så summen på ditt totale lån kan ikke overstige dette. Tilbyderen vil også foreta en kredittsjekk, for å sikre seg at alle gitte opplysninger er helt korrekte.

Solcellepanel – miljøvennlig og kostnadsbesparende

Solcelle-panel har blitt mer og mer populært de siste årene, og det med god grunn. Hvorfor ikke ta i bruk en av de mest miljøvennlige energileverandørene vi har?  Solskinn er gratis, og er en kraftkilde som kan lyse opp hele hjemmet vårt. Bokstavelig talt.

Ved å få lagt solvcelle-panel på taket ditt, kan du rett og slett produsere din egen strøm. Du kan også selge denne tilbake til strømleverandørene, når du har for mye. Hvor genialt er ikke det? Bare tenk deg selv hvor mye du kan redusere strømregningen i året, når du har ditt eget kraftverk på taket. I løpet av 20 år, er innsparingen enorm.

Det å la solen gi liv til huset ditt, tar det definitivt i en mer grønn retning. Disse kan være kostbare, men det bør sees som en investering. I lengden er dette penger du vil spare inn. Tenk bare hvor dyr strømregningen på vintertid kan være i måneden.

Invester i energisparende apparater

Hvilke apparater du velger til hjemmet ditt vil ha stor betydning. Det gjelder både med hensyn til miljøet, og til lommeboken din. Visste du for eksempel av apparater merket A ++ og A +++, bruker hele 70 % mindre strøm enn de som er merket med A?

Om det er snakk om en komfyr eller et apparat du bruker mye, vil dette ha stor innvirkning på strømregningen din. Om alle hadde byttet ut sine gamle og energitappende apparater, ville det vært en velsignelse for planeten vår. Vi må allikevel huske på at alle monner drar, og små endringer i hverdagen bidrar til et bedre miljø.

En annen grønn endring er å gå over til sparepærer. Selv om disse LED-lyspærene kan være noe høyere i pris, bruker de hele 80 % mindre energi enn de vanlige lyspærene. Dette er også noen som bidra til mindre energiforbruk, og dermed et mer bærekraftig hjem.

En annen ting å tenke på er vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Disse tar mye strøm, og du burde derfor kun starte de når de er fulle. Om du unngår forvask, og bruker kaldere vann når det er mulig, vil det også ha stor innvirkning på forbruket.

Andre nyttige tips til et grønnere hjem

Hva med å bokstavelig talt få mer liv inn i hjemmet ditt? Ved å plante frø, kan du få det til å spire og gro i hele huset. Du kan plante små trær og blomster, som vil produsere mer oksygen, og på den måten gi et bedre inneklima.

Et annet morsomt prosjekt er å lage din egen urtehage, eller plant spiselige grønnsaker. Disse kan du spise etterpå, og samtidig vite at de er helt økologiske, og uten farlige sprøytemidler. Å ha urter klare til å kastes i gryta, vil også spare deg mye penger.

Om du vil ha en morsom hobby med barna, kan dere begynne å gi liv til gamle ting. Mange møbler vil få et mytt liv etter en runde med sandpapiret. Du kan også bruke gamle ting til noe helt annet enn de var ment å brukes til. En gammel hatt, kan plutselig bli en kreativ blomsterpotte.

For få et grønnere hjem er det mange tiltak vi kan ta, og ved å være litt kreativ gjør vi det mye morsommere.  Noen investeringer er dyrere enn andre, men vil lønne seg i lengden. Om du har behov for det kan et rimelig lån hjelpe deg med finansieringen. Vi håper du setter noen av disse tipsene ut i livet, og får det grønne hjemmet du alltid har ønsket deg.