Muligheten for å låne penger til ny varmepumpe

Fordeler ved en biopeis

En varmepumpe gir behagelig regulering av temperaturen i huset ditt, samtidig som den er svært energibesparende. Den kan brukes hele året, og er en investering du ikke vil angre på. Den har mange bruksområder, og kan også brukes som aircondition på varme dager. Det er noe mange vil sette pris på om sommeren, spesielt om vi får netter med tropevarme.

En varmepumpe er imidlertid en investering, og kan være kostbar i begynnelsen. Om du ikke har mulighet å betale hele beløpet for pumpen på en gang, kan et lån være en god ide. Du kan finne mange lån på Matchbanker, som er en sammenligningstjeneste. Du vil her få oppgitt mange låntilbyderne, og hvilken avtale de kan tilby deg akkurat nå.

Lån – Eksempel fra Matchbanker: Klikklån – Eff. rente: 26,24%. Beløp: 25 000 kr. o/5 år, kostnad: 17 716 kr., totalt: 42 716 kr. De foretar en individuell kredittvurdering og vil heretter avgjøre hvilken rente de kan tilby deg.

Ved å først legge inn et estimat på hvor mye du vil låne, kan tilbyderne behandle søknaden din. Det neste de trenger opplysninger om er den økonomiske situasjonen din. Det som vil være interessant for dem å vite, er da ting som hvilken inntekt du har, og hvor mye du har i gjeld. I Norge skal ingen ha mer lån enn fem ganger årsinntekten sin, så dette vil de sjekke at ikke er tilfelle i din situasjon.

De vil også foreta en kredittsjekk, for å sikre seg at alle opplysningen du oppgir stemmer. Basert på all denne informasjonen vil de gjøre en kalkulering om hvor mye du kan få låne. Du vil motta dette tilbudet på e-post innen få dager. Du kan sende søknad til flere tilbydere, og de er ikke bindene før du har godtatt en avtale. Du vil gjerne motta flere ulike tilbud, og kan gå for det aller beste.

Hvor mye skal du låne?

Varmepumper kommer med ulik prislapp, og i forskjellig kvalitet. Når du først skal investere i en varmepumpe, kan det være lurt å gå for en kvalitetsmodell som vil holde lenge. På visse ting er det bedre å betale litt mer, og få noe i god kvalitet, enn å gå for billigste løsning. Vær også bevisst på hvor i huset du skal ha denne, og velg spesifikasjoner deretter.

Prislappen på varmepumpe, kan variere fra 8000 kroner, og opptil rundt 20 000. Etter at du har sjekket modellene nøye, og valgt en pumpe som passer til din families bruk, kan du sende forespørsel om hvilken låneavtale du kan få. Når du får svaret kan du vurdere om du er fornøyd med avtalen, før du går videre.

Det kan være lurt å låne litt mer enn selve prisen på varmepumpen, siden det ofte koster litt ekstra for installasjon og utkjøring. En varmepumpe er stor og tung, så det å ha en profesjonell til å montere den er lurt. Om du ikke har stor nok bil selv, eller ikke har god nok isolasjon rundt varmepumpen, er det å få den kjørt hjem også en god ide. Snakk med din leverandør om hva dette vil koste.

Om det er andre ting i huset du vil fikse litt på, kan det være greit å få oversikt over hva kostnadene vil bli. Dette gjelder også om det er ting du trenger fra samme butikk, og ønsker å få levert i samme slengen, når de leverer varmepumpen. Dette vil spare deg for to leveringskostnader. Hvis dette er tilfelle for deg, er det kanskje greit å øke lånet i forespørselen noe.

Hvilken varmepumpe skal jeg velge?

En god varmepumpe sørger for at rommet ditt alltid har tilfredsstillende temperatur, året rundt. Det er viktig å forsikre seg om at varmepumpen du velger, gir mest mulig energi i forhold til prisen. En klar fordel med en varmepumpe er de økonomiske fordelene. Selv om du nå bruker litt ekstra på å investere i den, er dette penger du vil spare inn igjen i fremtiden.

En god varmepumpe vil holde deg varm om vinteren og kjøle ned rommet om sommeren. Det er viktig å forsikre seg om at den du velger er energimerket A ++ eller A +++, siden de ta bruker ekstra lite strøm. Vær også bevisst på at den er utviklet for det nordiske klimaet, og vil gi tilstrekkelig varme i de kalde årstidene.

Flere leverandører tilbyr skreddersydde løsninger basert på hvor du bor, og hvilken varmepumpe du ønsker deg. Disse oppgir prisen inkludert montering og utkjøring. Det kan være greit å kontakte et av disse, og gjerne sammenlign ulike avtaler.

Miljøet vårt er storfornøyd, når vi velger varmepumpe foran fossilt brensel. Du kan faktisk spare miljøet tilsvarende 6 biler i året. Det er godt å vite at vi bidrar til å ta vare på planeten vår. Vi anbefaler at du tar deg tid nåde når du velger varmepumpe-leverandør, og når du velger hvilken lånetilbyder du skal gå for. På den måten vil du ende opp med best mulig avtale på begge fronter!