Toshiba lanserer ny luft-luft varmepumpe


Pressemelding fra ABK AS: Pressemelding – Toshiba lanserer markedets mest kompakte luft-luft varmepumpe blant toppmodellene på markedetToshiba lanserer markedets mest kompakte luft-luft varmepumpe blant toppmodellene på markedet
Ingen andre varmepumper med tilsvarende ytelser har en så kompakt innedel som nye Toshiba Daiseikai 7 Polar. Varmepumpen er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter varmepumper som avgir mye varme i kaldt klima.

I Forbrukerrådets store varmepumpeguide ble Toshiba kåret til overlegen vinner på strømsparing i ulike årsvarmefaktor-scenarier. Årsvarmefaktor indikerer hvor effektiv varmepumpen er til å spare strøm gjennom hele fyringssesongen. Nå lanserer Toshiba en ny toppmodell som også oppnår imponerende resultater på varmeeffekt i ekstra kaldt vær. Eksempelvis avgir 35-modellen i følge fabrikksdata hele 3800 W varmeeffekt ved -20 °C og 4300 W ved -15 °C.

Slik som ved utviklingen av Toshibas forrige toppmodell har også denne gang den japanske ingeniøren Katashi Tarekado vært med i utviklingen av det som nå har blitt Toshibas kraftigste varmepumpe noensinne. Nye Daiseikai 7 Polar inngår i Toshibas Nordic Design-serie som innebærer at den er tilpasset Norges krevende og kalde klima. Serien har svært høy varmeeffekt ved lave utetemperaturer og har et fabrikkgarantert driftsområde helt ned til -25 °C.

Markedet etterspør varmepumper som avgir mye varme når det er kaldt ute. Det har vi tatt hensyn til under utviklingen av Daiseikai 7 Polar. Modellen er dessverre ikke testet hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut enda, men vi forventer svært gode resultater, som vi er sikre på at markedet vil respondere positivt på, sier Morten Solsem, produktsjef hos ABK AS.

Innedelen har en diskret, stilig design og er den mest kompakte av toppmodellene i markedet. Ingen andre varmepumper med tilsvarende ytelser har en så kompakt innedel som nye Toshiba Daiseikai 7 Polar. Varmepumpen har et aktivt elektrostatisk filter for effektiv rensing av luften og en brukervennlig fjernkontroll med baklyste taster og display.

I tillegg har vi ikke måttet øke dimensjonene på innedelen for å oppnå denne effekten. Vi har nå den mest kompakte innedelen av toppmodellene i markedet, noe som vi tror vil bli svært godt mottatt når pumpene skal opp på veggen i de tusen hjem, fortsetter Solsem.

Les hele pressemeldingen