Toshibas nye toppmodell er best i varmepumpeklassen

Miljøvennlige vaner du kan endre i hverdagen

Best effekt og ytelse i sin klasse, enkel installasjon, enkel service og en rekke funksjoner som gir brukeren en enklere hverdag: Dette er Toshibas nye toppmodell Daisekai 9.

Med det siste tilskuddet i Daisekai-familien tyner produsenten enda mer ut av luft-til-luft-varmepumpene, særlig ved lave temperaturer.

– Toshiba har klart å få en veldig god SCOP-faktor på maskinene samtidig som de leverer høy varmeeffekt ved lave utetemperaturer, forteller Joachim Kobbeltvedt, salgsansvarlig for luft-til-luft-varmepumper hos importør ABK.

Fabrikkgaranti til -30 °C

Daisekai 9 kommer i to effektstørrelser; 9 25 (6700 W) og 9 35 (7700 W).

Begge har toppkarakter A+++ på energiklasse
Modellen 9 25 har SCOP (årsvarmefaktor) på 5,3 og avgitt effekt på
✓ 3700 W ved -15 °C
✓ 2700 W ved -25°C
9-35 har SCOP på 5,1 og avgitt effekt på
✓ 4500 W ved -15 °C
✓ 2900 W ved -25°C
Toshiba garanterer at begge modeller fungerer helt ned til -30 grader utetemperatur.
– Dette er klart best i klassen for sammenlignbare modeller med pris opp til 30 000 kr, oppsummerer Kobbeltvedt.

Tett samarbeid om utvikling
Fabrikk-garantien ned til -30 °C er unik, og er et av flere eksempler på den norske importørens tette samarbeid med Toshiba:

Daisekai 9-modellene har egen peis-funksjon som gjør det enkelt å bruke varmepumpen effektivt mens man fyrer i peis eller ovn.
Lengre rør på innedelen gjør det enklere for installatør å komme seg gjennom tykke norske vegger og i tillegg er varmepumpene ferdig fylt for inntil 15 meter rørstrekk
Forbedret avrimingsprogram og funksjon for manuell avriming
Bedre avrenning av kondensvann med ny design på bunnplate og varmekabel
– Konkurransen i det norske markedet er knalltøff. Når Toshiba nå lykkes med å utvikle en toppmodell med suverene ytelser, er det takket være vårt tette samarbeid med fabrikken gjennom hele året for å sikre den kvaliteten vi ønsker, understreker Kobbeltvedt.

Brukervennlig
Den norske importøren har også bidratt til å gjøre Toshiba-varmepumpene mer brukervennlige, noe som også er gunstig for installatørene. En egen funksjon for tvungen avriming er ett eksempel.

– Et annet er en egen preset-funksjon som lagrer ønskede innstillinger, for eksempel 22 °C og varmedrift. Hvis brukeren roter seg bort, kommer hun eller han raskt tilbake til riktige innstillinger med ett trykk. Det kan spare installatøren for en tur ut til opprådde kunder, poengterer Kobbeltvedt. Andre praktiske funksjoner er

feriemodus (still temperaturen ned til mellom 5 og 13 °C)
ekstra stille som begrenser hvor mye lyd varmepumpen får lage om natten og
ren luft som aktiviserer det avanserte plasma-filteret for å rense inneluften
Og selv om den nye toppmodellen har blitt kraftigere, har Toshiba klart å redusere lydnivået.

– Daisekai 9 kommer selvfølgelig med det miljøvennlige kuldemediet R-32, og de er klargjort for styring via app, opplyser Kobbeltvedt. Toshiba Daisekai 9 er i salg nå.