Derfor trenger også spillere et godt inneklima

Derfor trenger også spillere et godt inneklima

Et godt inneklima er viktig for alle, også for deg som elsker å sitte inne å spille. Et dårlig inneklima kan by på hodepine, astma, allergi og tretthet. Det er imidlertid ikke bare de som bor i boligen som tar skade av et dårlig inneklima. Til og med selve boligen kan ta skade.

Dårlig inneklima gir gode vilkår for uønskede mikroorganismer

God rengjøring og jevnlig lufting av boligen er viktig for å unngå at det danner seg mugg, fuktighet eller at det oppstår andre skader. Manglende eller dårlig rengjøring gir uønskede mikroorganismer et godt sted å bo, noe som bidrar til at inneklimaet blir dårligere enn det som er nødvendig.

Frisk luft

Folkehelseinstituttet sier at hele 1 av 3 boliger har problemer med fukt. Dette skyldes ikke minst at boligen produserer mer fukt enn hva som ventileres ut. Fukt er nemlig ikke bare noe som kommer utenifra. Det er også noe vi skaper inne når vi dusjer, vasker, tørker klær og lager mat. Selv pusten vår skaper fukt.

For å kompensere for dette bør vi sørge for at alle ventilene våre er åpne, at vi bruker viften når vi lager mat, at filtrene i viftene vaskes og skiftes ut med jevne mellomrom og at vi lufter skikkelig en gang iblant.

Støv på hjernen

Ønsker du å sikre deg et godt inneklima, kan det være lurt å ha litt støv på hjernen. Sørg for å støvsuge ofte samt fjerne støv på overflater ved hjelp av en fuktig klut. For helsens skyld er det også viktig å unngå bruk av rengjøringsmidler som inneholder mye kjemikalier.

Husstøvmidden elsker støv og dårlig inneklima. Disse organismene bidrar til dårligere inneklima, og til å gjøre livet litt mer slitsomt for de som sliter med allergi. I tillegg finnes det andre organismer som liker seg på varme og fuktige steder, og som kan forårsake skade på selve boligen eller på inventaret.

Bedre spiller med godt inneklima

Alle har det bedre i et godt inneklima, og det gjelder også alle som spiller. Gamere sitter kanskje foran datamaskinen i flere timer i strekk, for ikke å snakke om døgn. Da blir man sliten og uopplagt. Tett luft og utstyr som bidrar til at det danner seg mer støv, bidrar ikke til å holde hodet klart og skjerpet. Derfor bør du som elsker å game være ekstra nøye med at inneklimaet er godt. Da blir du rett og slett en bedre og mer opplagt spiller.

Er du en som elsker å tippe, er det også viktig med et godt inneklima slik at du holder hodet og kroppen skjerpet. Det gjelder spesielt når europamesterskapet i fotball sparkes i gang. Da blir det mye tid inne foran tv-skjermen. Skal du følge med på Euro Spania-Sverige odds samt andre kamper og utfall, bør du kanskje også ta deg tid til å gi huset en grundig vask først samt sørge for at du lufter godt hver dag. Det er ganske kjedelig å få spennende kamper ødelagt på grunn av hodepine og tretthet.

Oppsummering

Gaming i flere timer eller intense timer foran tv-skjermen for å få med deg utfallet av det du har tippet på, krever sitt. Det er derfor viktig at du tenker over inneklimaet ditt, og hvor viktig det er for helsen og den mentale yteevnen. Det er vanskelig å glede seg over fotballmål eller bestemme seg hvor hva du skal sette på tippekupongen om hodepinen dunker så du ikke klarer å tenke.